ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان روشی نوین است که برای جایگزین کردن دندان از دست رفته شما استفاده میشود. کاشت ایمپلنت یک روش ترمیمی است که اگر بنا به هر دلیلی دندان خود را از دست داده باشید میتوانید از آن استفاده کنید. البته شرایط خاصی نیاز است تا بتوانید از روش کاشت دندان ایمپلنت استفاده کنید. البته با پیشرفت علم دیگر کمتر کسی وجود دارد که نتواند از این روش استفاده کند.
امروزه از روش ایمپلنت دندانی برای جایگزینی پروتزهای سنتی و مصنوعی متحرک استفاده میشود. در واقع از ایمپلنت به عنوان یک ریشه برای دندانی که خراب شده، آسیب دیده یا اصلا کشیده شده است استفاده میشود.
ایمپلنت دندانی از جنس فلز تیتانیوم است که زیست سازگاری بسیار بالایی با بدن انسان دارد و به راحتی همراه روند رشد استخوان میشود. در واقع ایمپلنت یک پیچ است که به عنوان پایه و ریشه در استخوان فک انسان کاشته میشود و پس از آن که این پایه فلزی تیتانیومی با فک انسان جوش خورد توسط اباتمنت، تاج مصنوعی که ممکن است از جنس رزین یا سرامیک یا چینی باشد و برای بیمار منحصر به فرد ساخته شده باشد روی پایه ایمپلنت سوار میشود. پس از پایان پروسه ایمپلنت زیبایی و طرح لبخندی زیبا به دهان فرد باز گردانده میشود که بسیاری از مشکلات بیمار اعم از از دست دادن زیبایی، تحلیلی لثه، مشکل جویدن مواد غذایی و مشکلاتی که طی از دست از دادن دندان در تکلم فرد پیش آمده است حل میشود.
تمامی این مراحل ایمپلنت دندان باید توسط پزشک متخصص و با تجربه صورت پذیرد. تا در صورت کاشت ایمپلنت فرد بیمار دچار آسیب و مشکلات جدی نگردد.
هرچه بیماران از ایمپلنت خود به خوبی و مانند دندان طبیعی خود مراقبت کنند به هدف اصلی روش کاشت ایمپلنت که طول عمر و ماندگاری بالای آن است بیشتر نزدیک میشوند. ایمپلنت دندان نسبت به دیگر روشهای مشابه خود دارای مزیتهایی است که باعث شده بین بیماران و پزشکان مورد توجه و محبوبیت خاصی قرار بگیرد.
مراحل مراقبت و انجام ایمپلنت دندان
پیش از انجام عمل باید پوسیدگی دندان ها بررسی و رفع شود.
برای قرارگیری ایمپلنت در دهان انجام حداقل یک جراحی ضروری است. در این جراحی که به کاشت دندان نیز شهرت دارد، ایمپلنت در استخوان فک گذاشته می شود.
در چند ماه بعد از انجام جراحی پین تیتانیومی با استخوان فک ادغام می شود.
پس از مدتی و با مطمئن بودن از ادغام مناسب ایمپلنت و استخوان دندان، متخصص معالج می تواند از ایمپلنتها به عنوان بیس استفاده کند و پروتز دندان را بر روی آنها نصب کند.
پیش از اقدام به کاشت دندان جلو حتما از متخصص معالج خود سوال کنید که آیا این روش از جایگزینی دندان برای شما مناسب است یا خیر؟ پیش از هر چیز اطمینان حاص کنید که دندانپزشک فرآیند درمان جا گذاری ایمپلنت دندان را به طور کامل طی می کند.
در نهایت باید برای مرحله های مختلف ایمپلنت دندان به طور خلاصه گفت این مراحل عبارتند از:
- آسیب دیدگی دندان
- در صورت لزوم آماده سازی استخوان فک (پیوند)
- قرار دادن ایمپلنت دندان
- رشد و بهبودی استخوان
- قرار دادن اباتمنت (سرتاج یا پروتز)
- قرار دادن دندان مصنوعی
تاکید می شود که مراحل جراحی در انواع ایمپلنت دندان همیشه به صورت یک مرحله نبوده و غالبا در دو یا چند جلسه انجام می شود. بیشترین زمان اختصاص به به بهبودی و انتظار برای رشد استخوان جدید در فک شما دارد. همچنین باید گفت بسته به وضعیت شما، مراحل و نوع عملیات می تواند متفاوت باشد.