ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت جایگزین مصنوعی دندان است که امروزه به عنوان درمان استاندارد برای پر کردن جای خالی دندانها در نظر گرفته میشود. ایمپلنت دندان یک میله کوچک پیچی شکل است که طی یک عمل جراحی در داخل استخوان فک فرو میرود تا به استخوان اطراف جوش خورده و آماده نگه داشتن تاج مصنوعی دندان شود. در واقع پایه ایمپلنت به عنوان ریشه دندان عمل میکند و روکش دندان به عنوان تاج دندان. بنابراین ایمپلنت نیازی به تکیه بر دندانهای اطراف ندارد و در داخل استخوان فک ثابت می ماند. فرایند جوش خوردن استخوان به ایمپلنت را یکپارچگی استخوان (osseointegration) میگویند.
جنس مواد ایمپلنت از چیست؟
بیشتر ایمپلنتهای دندان از تیتانیوم ساخته میشوند اما ایمپلنت دندان زیرکونیا نیز وجود دارد. تیتانیوم و زیرکونیا هر دو موادی هستند که بدن با آنها سازگار بوده و آنها را به عنوان مهاجم خارجی تلقی نمیکند بنابراین واکنش نشان نمیدهد.
در حال حاضر احتمال موفقیت ایمپلنت دندان نزدیک به ۹۸ درصد است یعنی یکی از موفق ترین درمانها محسوب میشود.
در چه مواردی کاشت دندان (ایمپلنت) انجام می شود؟
۱. زمانی که یک دندان یا چندین دندان بر اثر عوامل گوناگونی از دست رفته باشند، برای جایگزینی دندان از دست رفته، از ایمپلنت استفاده می شود.
۲. گاهی به صورت مادرزاد برخی از دندان ها، رویش نمی کنند. برای پر کردن فضای خالی این دندان ها، از کاشت دندان استفاده می شود.
۳. زمانی که یک یا چند دندان از دست می رود، ممکن است جابجایی دندان های مجاور، فضای خالی نامناسبی ایجاد کند که در این صورت، کاشت دندان انجام می گیرد.
۴. زمانی که دندان های از دست رفته، تاثیر نامناسبی بر روی ظاهر فرد بگذارد، باید کاشت دندان انجام گیرد تا زیبایی لبخند، مجددا به صورت فرد بازگردد.
انواع ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان همانطور که گفته شد برای جایگزینی دندان های از دست می باشد که می تواند به دو صورت انجام گیرد. که به صورت ایمپلنت تک مرحله ای و ایمپلنت دو مرحله ای شناخته می شود. هر کدام از این موارد با نظر متخصص برای هر فرد انتخاب و اجرا می شود. اما برای توضیح می توان بیان داشت که ایمپلنت تک مرحله ای همانطور که از نام آن پیداست در یک مرحله جراحی و بخیه برای درمان انجام می شود و نیازی به جلسات بیشتر نیست. اما در روش دیگر برای جراحی و بخیه نیاز به دو جلسه برای تکمیل روند درمان ایمپلنت می باشد.
ایمپلنت لیزری
امروزه در دندانپزشکی برای درمان از لیزرها نیز استفاده می شود، یکی از مزایایی استفاده از ایمپلنت با لیزر و طول موج مناسب این است که از آسیب دیدن بافت لثه ها تا حد امکان جلوگیری می کند. این امر باعث بهتر پیش رفتن روند درمان نیز می شود. و تا حد امکان درد و خون ریزی را کاهش می دهد.

ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟
“ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟” عوامل متعددی در پاسخ به این سوال دخیل هستند، افرادی که قصد انجام ایمپلنت را دارند ابتدا باید به یک متخصص مراجعه کنند. در مرحله های بعد متخصص دندان های فرد را ارزیابی می کند که تشخیص دهد نوع درمان چگونه است و چه مدت طول خواهد کشید؟ اما به طور کلی این فرآیند معمولاً بین ۵-۸ ماه طول می کشد. و البته در افرادی که به پیوند کامل نیاز دارند روند درمان طولانی تر و همچنین افرادی که فقط به چند کاشت نیاز دارند روند درمان سریعتر انجام می شود.
ایمپلنت فوری دندان
دندان ها تاثیر بسزای در صورت و لبخند فرد دارند، گاهی اوقات افراد نیاز به ایمپلنت فوری دندان جلو دارند. و خوشبختانه با پیشرفت علم و با توجه به رضایت بیماران از ایمپلنت دندان افراد برای جایگزین دندان های خود به ایمپلنت فوری دندان روی می آورند. ایمپلنت فوری از لحاظ شرایط با دیگر ایمپلنت ها متفاوت است. به طور خلاصه یعنی اگر استخوان و تراکم آن مناسب باشد، لازم نیست که مدت زمان سه ماه صبر کنیم برای انجام پروتز و در همان روز جراحی پروتز موقت انجام می شود، و بعد از گذشت سه تا پنج ماه پروتز فاینال جایگزین می شود.
چرا هزینه ایمپلنت دندان گران است ؟
علت گرانی قیمت ایمپلنت دندان به نسبت سایر درمانهای سنتی دندانپزشکی ، هزینه فیکسچر ( بخش کاشتنی انواع ايمپلنت دنداني ) و قطعات پروتزی ( اباتمنت اصلی و بعضا موقت، آنالوگ، پیچ اباتمنت ) و... که به هزینه لابراتواری چند برابری پروتز ( روکش ایمپلنت ) نسبت به روکش دندانهای عادی اضافه میشود، میباشد.
ایمپلنت دندان هزینه ای شامل فیکسچر + قطعات پروتزی + هزینه ی لابراتوار را دارد. ( قیمت ایمپلنت کامل )
قیمت ایمپلنت دندان در مطب دکتر سیروس قاسمی با توجه به برند مورد استفاده و استفاده از بهترین متریال و مواد مصرفی و بالاترین درجه از حدود استریلیزاسیون که علاوه بر بالا بردن کیفیت درمان و احتمال موفقیت ایمپلنت دندان شما، خطر ابتلا به انواع بیماری های عفونی و قابل انتقال از طریق دندانپزشکی را به صفر میرساند تعیین شده.